Ученици от Широка лъка откриха коледните празници в Брюксел



Представителна група ученици от националното училище за фолклорни изкуства в Широка лъка откри коледните празници в Брюксел с наши народни песни и танци. По покана на кмета на Брюксел и с подкрепата на Културния институт към министъра на външните работи на Република България талантливите деца от Широка лъка дефилираха в продължение на два километра, съпровождани от хиляди граждани на Брюксел, дошли специално за празниците. Българската делегация беше посрещната от посланика ни г-н Вълканов и консула Валери Веселинов.

Украсените до неузнаваемост булеварди и празничната глъч впечатлиха възпитаниците на музикалното училище и те дадоха всичко от себе си, разказва директорът Стоянка Тенова.
На 1 декември нашите таланти изнесоха голям концерт в центъра на Брюксел, на който също присъстваха много гости. На връщане групата посети българският културен институт във Виена “Дом Виткенщайн”, където беше посрещната от Борислав Петранов.

Сега навръх Игнажден всички творчески колективи от училището в Долината на чановете се подготвят за своя традиционен Коледен концерт, с който започва и зимната ваканция за ученици и учители.



Източник: Марица





Коментари

горе